Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 17 september 2010

Geslaagde vuurdoop online raadsvergadering

Papierloze gemeenteraadDe verrichtingen van de raadsleden waren voor het eerst live te volgen op internet, in beeld en geluid én er werd voor het eerst een burgerinitiatief ingediend.

De 'uitzending' van de vergadering verliep nagenoeg vlekkeloos, op soms wat vertragingen na. De politici hebben ook geen papieren meer voor zich, maar een speciale laptop die puur voor het raadswerk is bedoeld. Voor de raadsleden was het nog even wennen, de kwinkslagen waren dan ook niet van de lucht. "Nee, we houden geen digitale pauze", reageerde burgemeester Jaap Gelok bijvoorbeeld op de mededeling dat het internet in de raadzaal eruit lag.

Nieuwdorper Pieter Akkerman overhandigde, als tweede primeur, bij wijze van burgerinititief 5500 handtekeningen aan Gelok. Doel van het burgerinitiatief, dat nog niet eerder in de gemeente is vertoond, is om het college te bewegen aanvullend onderzoek te doen naar snelheidsbeperkende maatregelen in het dorp. B en W achtten dat eerder niet nodig naar aanleiding van metingen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.