Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 15 september 2010

Borselse gemeenteraad schakelt over naar papierloos werken

Papierloze gemeenteraadDe Borselse gemeenteraad moet het voortaan zonder vergaderstukken doen.

Althans, zonder papieren exemplaren. Als eerste gemeenteraad in Zeeland schakelt Borsele volledig over op digitale vergaderstukken. Dat levert jaarlijks een besparing op van 100.000 vellen papier, bijlagen niet meegerekend.

De raadsvergadering van de 16e september staat op een ludieke manier in het teken van deze duurzame maatregel. Zo zal duidelijk gemaakt worden hoeveel papier er wordt bespaard. Verder geven burgemeester Jaap Gelok en Jaap Bouman van GemeenteOplossingen, het bedrijf dat de digitalisering begeleidt, aan het begin van de raadsvergadering het startsein van het project.

De vergadering van de Borselse gemeenteraad is donderdag bij wijze van een proef (live) te bekijken en beluisteren via www.borsele.nl gemeenteraad. Inwoners en andere belangstellenden kunnen de raadsvergadering niet alleen live volgen, maar achteraf ook terugzoeken per onderwerp en per persoon.

Als de proefuitzending slaagt, worden voortaan alle raadsvergaderingen op deze manier uitgezonden. De vergadering begint om 20.00 uur in raadsboerderij 't Hof Stenevate aan de Stenevate 9a in Heinkenszand.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.