Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 9 september 2010

Dorpsraad Nieuwdorp laaiend op Thermphos

Dorpsraad Nieuwdorp laaiend op ThermphosDe dorpsraad van Nieuwdorp is woedend op de provincie omdat het bedrijf Thermphos in Vlissingen-Oost zich nog steeds niet aan de milieuregels houdt. De inspectie van VROM dreigt het bedrijf daarom te sluiten. De dorpsraad vindt dat de provincie niet daadkrachtig genoeg optreedt tegen de fosforfabriek.

De kritiek van de VROM-inspectie op fosforfabrikant Thermphos was niet van de lucht. De inspectie dreigt het bedrijf te sluiten als er niet snel orde op zaken wordt gesteld. Het nieuws over het bedrijf kwam hard binnen bij de dorpsraad van Nieuwdorp. Het plaatsje ligt onder de ongezonde rook van de fosforfabriek.

De provincie wil de fabriek nu vijf jaar de tijd geven om orde op zaken te stellen. En dat is veel te lang volgens jurist en milieudeskundige Jan Vollenbroek. Hij protesteerde een paar geleden al met succes tegen een vergunning van de provincie aan Thermphos. De gestelde milieu-eisen deugde van geen kant. Ook nu weer uit hij felle kritiek op de vergunningsplannen van de provincie.

Zie ook PZC-artikel: Afvalwater vuil geloosd in Westerschelde

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.