Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 7 september 2010

Nog een gegadigde Borssele 2

ERH wil ook kerncentrale bouwen in BorsseleNa energiebedrijf Delta meldt zich nog een gegadigde voor de bouw van een nieuwe kerncentrale.
Energy Resource Holding (ERH) wil een tweede kerncentrale bouwen bij Borssele. Vorig jaar heeft Delta ook aangekondigd een nieuwe kerncentrale bij Borssele te bouwen.

ERH is in handen van de voormalige aandeelhouders van energiebedrijf Essent: zes provincies en een aantal gemeenten.

Het energiebedrijf heeft vandaag een startnotitie ingediend bij het ministerie van VROM. Delta heeft vorig jaar een startnotitie in ingediend.

'Nieuwe kernenergie past ons inziens bij energie- en klimaatuitdagingen waar we in Nederland en Europa voor staan,' zegt topman Gerard Uytdewilligen van ERH. Hij vindt dat het tijd wordt om 'in goed contact met de samenleving' de procedure te starten die moet leiden tot de bouw van een nieuwe kerncentrale.

Deskundigen zeggen dat het niet mogelijk is om twee nieuwe kerncentrales te bouwen bij Borssele. Daarom moet de regering kiezen welk energiebdrijf de centrale mag bouwen. De politiek moet eerst besluiten of er überhaupt een nieuwe kerncentrale komt. VVD, CDA, PVV, en SGP zijn voor de komst van nieuwe centrales, de andere partijen niet.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.