Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 2 september 2010

Lewedorp en 's-Heerenhoek krijgen biblioservicepunten

Biblioservicepunten in Lewedorp en 's-HeerenhoekIn Lewedorp en 's-Heerenhoek worden volgende week dinsdag en woensdag biblioservicepunten geopend.
Die nieuwe vorm van dienstverlening vervangt de bibliobus.

De servicepunten zijn feitelijk een soort mini-bibliotheekjes op een vaste locatie. Er zijn boeken, tijdschriften, audiovisuele- en andere materialen te leen. Titels die niet aanwezig zijn, kunnen worden gereserveerd en zijn af te halen in de bibliotheek

De achterliggende gedachte is volgens Cathrien van Rekum van BibliOosterschelde om het lezen te bevorderen en meer mensen te bereiken. De servicepunten zijn daarom gevestigd in brede school De Leeuwerik (Lewedorp) en woonzorgcentrum Theresiahof ('s-Heerenhoek) .

De servicepunten zijn specifiek met jeugdcollecties ingericht, maar voor volwassenen is er een deskundig bibliothecaris aanwezig, die individueel advies en informatie kan geven. Elk gewenst materiaal kan worden geleverd.

In Lewedorp is het servicepunt elke dinsdag geopend van 15.15 tot 17.15 uur, in 's-Heerenhoek elke woensdag van 10.30 tot 12.30 uur.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.