Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 19 augustus 2010

Fort met de kerst waterdicht

Fort Ellewoutsdijk wordt gerenoveerdRond de kerst is Fort Ellewoutsdijk waterdicht. Eind deze maand, begin september begint de omvangrijke restauratie, waar eigenaar Natuurmonumenten al jaren naar streeft.
Er is 850.000 euro mee gemoeid. Natuurmonumenten heeft een plan liggen om het fort publieksvriendelijker te maken. Een goede expositieruimte, een kleine horecagelegenheid en een kleinschalige overnachtingsmogelijkheid. Het idee is even in de ijskast gezet, omdat de restauratie voorrang krijgt. Die is hard nodig. Het ingenieuze systeem voor de waterhuishouding werkt al jaren niet meer goed. Het dak van de kazematten lekt, waardoor het overal in het fort erg vochtig is. Aannemer Van Deurloo uit Tholen, die is geselecteerd om de klus te klaren, zal het gronddek op de kazematten moeten weghalen om de lekkages te verhelpen. Dat is een flink karwei. Tijdens de restauratie zal het fort dan ook gesloten blijven voor publiek.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.