Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 4 augustus 2010

Nieuwdorp zet in op groene buffer

Bevrijdingsmuseum Zeeland wil naar buiten met materiaalDe dorpsraad en het bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp slaan de handen ineen om een groene buffer rond het dorp te creëren.

Het museum heeft plannen voor een Bevrijdingsbos (een openluchttentoonstelling van oorlogsvoertuigen en een parkeerterrein), de dorpsraad heeft een aantal ommetjes en een speelbos in gedachten. De twee partijen trekken na de zomervakantie samen naar de gemeente Borsele en provincie om de plannen te concretiseren. "We moeten nog overleggen hoe we alles in een vat gieten. Maar ik wil zeker inzetten op het gebruik van compensatiegeld voor de overlast die we hebben van de industrie uit het Sloegebied. Dan hebben we ook eens wat lusten in plaats van alleen maar lasten", zegt dorpsraadsecretaris Hans van Dam. Hij hoopt ook Europese subsidie voor het project binnen te slepen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.