Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 20 juli 2010

Borsele sluit kleine consultatiebureaus

Verantwoordelijke voor consultatiebureaus Conny MiermansBurgemeester en wethouders van Borsele willen de consultatiebureaus in 's-Heerenhoek, Lewedorp en Borssele nog dit jaar sluiten.
Ook in Ovezande wordt de huur van het huidige onderkomen opgezegd, maar daar komt in het dorpshuis een consultatiebureau terug.

Volgens wethouder Conny Miermans gaat zestig procent van de kinderen nu naar de twee grote bureaus, die in 's-Gravenpolder en Heinkenszand. De vier andere bureautjes ontvangen veertig procent van de nul- tot vierjarigen. Ze zijn maar twee dagdelen in de maand open. "Dan moet je je afvragen of het nog wel zinnig is om deze voorzieningen overeind te houden", zegt Miermans. Dat Ovezande, als kleintje, wel een consultatiebureau houdt, heeft volgens haar te maken met de geografische spreiding. "Zodat mensen uit die hoek van de gemeente toch relatief dicht bij huis ergens terecht kunnen."

Volgens Miermans is de sluiting niet alleen ingegeven door financiële motieven. "Ook in goede economische tijden zouden we hebben gekeken of deze voorzieningen nog wel houdbaar zijn."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.