Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 22 juni 2010

'Borssele 2, Nee' in actie in Goes

Borssele2, NeeDe anti-kernenergiebeweging wordt met de plannen voor de bouw van een tweede kerncentrale bij Borssele nieuw leven ingeblazen.

Het nieuwe comité 'Borssele 2, Nee' komt vandaag in actie tijdens de aandeelhoudersvergadering van Delta in het stadskantoor van Goes.

’Borssele 2, Nee’ is een initiatief van de Socialistische Partij. Het doel is een zo breed mogelijk front te organiseren tegen de bouw van een tweede kerncentrale bij Borssele. Samen met andere politieke partijen en maatschappelijke organisaties hoopt het comité een brede publieke discussie over kernenergie los te maken.

Marieke van Riet (36) uit Middel­burg en Anne Makkinga (28) uit Ossenisse zijn twee pijlers van de actiegroep. Anne Makkinga is fractieondersteuner van de SP-Zeeland. Marieke van Riet is docente biologie op het ROC. Zij was tien jaar geleden al actief bij protesten tegen nucleaire transporten vanuit Borssele. Dat deed ze toen onder de vlag van het netwerk WISE (World Information Service on Energy).

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.