Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 18 juni 2010

Minder huizen op de Bevelanden

De komende 10 jaar ruim 5000 huizen minderDe vijf Bevelandse gemeenten willen de komende tien jaar 5101 huizen bouwen. Dat staat in het woningbouwprogramma 2010-2020. Dat is minder dan de vorige planning.

Volgens de Borselse wethouder Marga Vermue, die als woordvoerder optreedt namens de gemeenten, komt dat omdat er een andere systematiek is gebruikt. "Het is nu niet meer ieder voor zich, maar een regionaal programma dat door samenwerking tot stand is gekomen. Daardoor is deze planning heel wat realistischer. Dat heeft ook te maken met de ontwikkelingen op de woningmarkt, er is minder vraag."

Uit de planning blijkt dat Goes met 3078 huizen veruit de grootste 'slokop' is. Dat komt met name door het project Goese Schans, de omvorming van het havenindustriegebied tot woonwijk. De bulk van de ongeveer 2000 huizen, 1676, moet er volgens de planning in 2010 staan. Opvallend is dat Goes kennelijk nog steeds uitgaat van de bouw van de zevetig meter hoge en zestig appartementen tellende woontoren 'Scheldewachters' in het Stationspark. Rond dat project, waar inmiddels al meer dan tien jaar over wordt gesproken, is het de laatste drie jaar oorverdovend stil.

Goes, Borsele, Kapelle, Reimerswaal en Noord-Beveland doen de komende tien jaar vooral aan inbreiding. Tweederde van de toekomstige woningen komt binnen de bestaande bebouwing. Daarmee wordt ruimschoots voldaan aan de eis van de provincie dat dat voor minstens de helft van de huizen moet gelden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.