Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 17 juni 2010

Schaapskooi zit te springen om meer vrijwilligers

Belangstelling voor Schaapskooi vraagt om meer vrijwilligersHet vernieuwde bezoekerscentrum bij De Schaapskooi aan de Nieuwkamerseweg in Heinkenszand kan niet langer garanderen dat zij tijdens schoolvakanties dagelijks is geopend. Het centrum raakt bij bedrijven en verenigingen steeds meer in trek voor bijeenkomsten, waardoor buiten de reguliere openingstijden steeds vaker vrijwilligers nodig zijn.
De stichting Zeeuwse Schaapskudde zoekt samen met de gemeente Borsele naar een oplossing. "Denk bijvoorbeeld aan de inzet van langdurig werklozen of asielzoekers. Het is maar de vraag of deze mensen überhaupt willen, maar we zullen toch iets moeten ondernemen. We hebben nu vijftien vrijwilligers, maar moeten dat aantal zeker opkrikken tot 25", zegt secretaris Charles Verbeek.

Hij is logischerwijs blij met de groeiende belangstelling voor bezoekerscentrum, dat begin dit jaar werd heropend. ,,Maar de consequentie is wellicht dat we in de zomer niet van dinsdag tot en met zondag open kunnen zijn.''

A.s. zaterdag houdt de Stichting het traditionele scahaapsscheedersfeest te Nisse.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.