Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 4 juni 2010

Bezwaren slaapplaats chauffeurs in Nisse

Bosman Transport NisseDe 23 bezwaarmakers tegen een logiesgelegenheid voor chauffeurs bij Bosman Transport in Nisse zijn niet van plan hun zienswijze in te trekken. Bosman Transport wil een slaapplaats maken in een oud kantoorpand op zijn terrein.
Daar kunnen buitenlandse chauffeurs hun verplichte rust nemen tussen aankomst en vertrek. Dat doen ze nu nog grotendeels in hun vrachtwagens en units op het bedrijfsterrein.

De gemeente Borsele heeft geen moeite met het plan en wil daarom ontheffing verlenen voor een slaapgelegenheid voor zeven tot negen chauffeurs. Het bieden van logies, een recreatieruimte en sanitaire voorzieningen is volgens het college van burgemeester en wethouders uitsluitend gericht op het verbeteren van de leefomstandigheden van de chauffeurs.

De bezwaarmakers vinden dat het transportbedrijf op deze manier uitbreidt en vrezen daardoor geluidsoverlast. Zij dienden daarom gezamenlijk een zienswijze in. De Borselse wethouders Jan Zandee en Conny Miermans poogden die van tafel te krijgen, zodat het plan geen vertraging oploopt en hoge administratieve lasten worden voorkomen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.