Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 1 juni 2010

Dorpsraad Nieuwdorp wil groene keten rondom dorp en attracties

Bevrijdingsmuseum ZeelandNieuwdorp kan een groene schakel tussen Walcheren en de Zak van Zuid-Beveland worden. Dat staat in de dorpsvisie Nieuwdorp op de Kaart van de dorpsraad.

De dorpsraad presenteert de visie op Nieuwdorp woensdag 23 juni tijdens een bezoek in het kader van de jaardag van de Bond van Nederlandse Architecten kring Zeeland, stichting het Zeeuwse gezicht en het Centrum voor Beeldende Kunst in Middelburg.

In de visie wordt de geplande bosaanleg, ter compensatie van de industriële overlast van buurman Sloegebied, ingezet om het dorp te voorzien van een speelbos en het Bevrijdingsmuseum te helpen aan een buitenexpositie met parkeerterrein in een parkachtige omgeving.

Met het wandelnetwerk aan 'ommetjes' in de omgeving en de ontwikkeling van de Sloekreek tot natuurgebied kan het dorp een toeristisch aantrekkelijk verblijfsgebied worden en een 'groene' schakel tussen de nationaal landschappen van Walcheren en de Zak.

Initiatiefnemer is Sebastiaan Bom, lid van de dorpsraad Nieuwdorp en architect bij Rothuizen Van Doorn 't Hooft. Hij schreef de visie op persoonlijke titel. "In feite heb ik bestaande plannen gecombineerd met de structuurvisie van de gemeente." Met het bestuur van het Bevrijdingsmuseum bedacht hij de contouren voor een 'Libertypark', een buitenexpositie met parkeergelegenheid achter het bestaande museum. "Ik werk die ideeën voor 23 juni verder uit." Over de naam wordt nog gestoeid: Libertypark is al verbonden aan het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon. "Bevrijdingsbos kan ook", denkt Bom.

Zie ok PZC-artikel: Bevrijdingsmuseum wil Libertypark

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.