Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 26 mei 2010

Borsele wil polderwegen zelf beheren

Onderhoud terug naar de gemeentePlattelandswegen in Borsele moeten voortaan weer door de gemeente worden onderhouden. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders. "We horen te veel gemopper van inwoners over het beheer en het onderhoud van deze wegen", zegt wethouder Jan Zandee.

Daarom gaat het college binnenkort met het waterschap in overleg om de plattelandswegen over te nemen. Het voornemen is opgenomen in het collegeprogramma voor de komende vier jaar. In het programma is vooral de rol die inwoners zelf kunnen spelen leidend. "Sommige burgers zijn nu nog erg verwend. Wij streven naar een omslag van denken", zegt wethouder Marga Vermue.

"Het is niet zo dat de overheid automatisch alles voor een inwoner doet van het wieg tot aan het graf. Nee, je moet ook zelf initiatief tonen. De recente realisatie van een terras bij het dorpshuis in Lewedorp en de invoering van een dorpsbus in Ellewoutsdijk zijn daar mooie voorbeelden van. Deze initiatieven kwamen vanuit het dorp. En wij verleenden onze medewerking."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.