Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 21 mei 2010

Kiekieris wordt in juni Spek mie Stroop

Geen disco maar pannenkoekenDiscotheek Kiekieris in 's-Heerenhoek gaat vanaf medio juni door het leven als streekproductenrestaurant Spek mie Stroop. Eigenaren Kees en Margot van Damme gooien het over een andere boeg, omdat het aantal bezoekers van de disco dalende was.
Ze riepen de hulp in van topondernemer Hennie van der Most, die voor zijn televisieprogramma Operatie Van der Most naar 's-Heerenhoek reisde. Van der Most opperde een pannenkoekenrestaurant. Na een marktonderzoek besloot Margot van Damme zich niet alleen op pannenkoeken, maar op Zeeuwse streekproducten te richten.

In het restaurant, dat in juni opengaat en in september volledig operationeel zal zijn, worden alleen Zeeuwse producten gebruikt. Het personeel bedient in klederdracht. Bovendien zijn alle ingrediënten te koop in een winkeltje. Toeristen kunnen op de foto in Zeeuwse (katholieke) klederdracht. Het restaurant, waarvoor vier werknemers worden aangetrokken, biedt plaats aan tachtig mensen. Het wordt op dit moment omgeturnd tot een plek, waar een sfeer hangt zoals 'het vroeger bij oma was'. Spek mie Stroop is inmiddels ook erkend als fietscafé.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.