Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 19 mei 2010

Dorpsbus Ellewoutsdijk gaat in september rijden

OBS De Linden gaat dichtHet 'dorpsbusje Ellewoutsdijk', waarmee kinderen naar dorpen in de omgeving zullen worden vervoerd als de school per 1 augustus sluit, gaat begin september rijden.
Dat is althans het streven van de stichting Dorpsbusje Ellewoutsdijk in oprichting. Het Borselse college van burgemeester en wethouders wil de bus weliswaar aanschaffen, maar de raad moet er ook zijn fiat aan geven. In de vergadering van 3 juni komt het onderwerp aan de orde.

De stichting zal het busje beheren en exploiteren en ook het vervoer regelen voor de kinderen van Ellewoutsdijk naar scholen in Driewegen, Ovezande en Oudelande. Tot nu toe hebben zich al vijftien vrijwillige chauffeurs aangemeld. Het is de bedoeling dat het busje op termijn ook naar een supermarkt in de directe omgeving zal rijden, omdat de SRV-wagen vanaf september verdwijnt.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, wordt er op 17 juli een fancy fair gehouden. De opbrengst komt geheel ten goede aan de exploitatiekosten van het busje. De stichting hoopt dat de bus een impuls is voor de leefbaarheid.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.