Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 12 mei 2010

Fietspad Nisse komt er pas volgend jaar

Aanleg eerste deel fietspadHet lukt de provincie niet om het ontbrekende stuk fietspad langs de Drieweg in Nisse nog dit jaar aan te leggen.
Er is nog steeds geen grond verworven. "We zijn nog aan het onderhandelen met de grondeigenaren", zegt ambtenaar Piet Beulens. "Ik hoop dat het fietspad in 2011 kan worden aangelegd."

Langs de Drieweg is ongeveer zes jaar geleden al een fietspad aangelegd van Heinkenszand tot aan Nisse. Het stuk van Nisse in de richting van 's-Gravenpolder moet het nog zonder doen en dat is veel bewoners een doorn in het oog. De roep om een fietspad op dat traject is alleen maar groter geworden toen in 2003 een 19-jarige fietser uit 's-Gravenpolder werd doodgereden door een automobilist. Na dat ongeluk werd op het bewuste stuk een snelheidslimiet van zestig kilometer per uur ingevoerd.

De provincie wil aan de westzijde van de weg een drie meter breed fietspad aanleggen dat in beide richtingen kan worden bereden. Er is echter nog geen centimeter grond aangekocht. Volgens provincie-ambtenaar Piet Beulens zet de provincie nog altijd in op verwervingen van de gronden op vrijwillige basis. "Er is nog geen sprake van een onteigeningsprocedure." Die mogelijkheid sluit de provincie overigens niet uit.

De gesprekken met de eigenaren waren een jaar geleden al in volle gang. Dat werd destijds door de provincie verteld op een informatiebijeenkomst in Nisse. Veel aanwezigen spraken toen de vrees uit dat de aanleg van het fietspad nog jaren zou gaan duren.

Toch is Beulens nog altijd hoopvol. Hij verwacht dat het fietspad in de loop van volgend jaar kan worden aangelegd. 2010, een jaar dat eerder wel eens werd genoemd, acht hij bijna niet meer haalbaar. Dan moet het allemaal wel heel snel gaan opeens. "Bovendien zit je dan met een aankomende winterperiode", stelt Beulens. "In zo'n tijd begin je liever niet aan een dergelijke klus."

Als het ontbrekende stuk fietspad is aangelegd, is de hele N665 tussen Arnemuiden en 's-Gravenpolder vrij van fietsers. Op het traject tussen Nisse en 's-Gravenpolder mag vanaf dat moment waarschijnlijk weer tachtig kilometer per uur worden gereden.

Het is overigens de bedoeling dat de aansluiting van de Drieweg op de weg tussen 's-Gravenpolder en Ovezande ook veiliger wordt gemaakt, zodra het ontbrekende stuk fietspad is aangelegd. Hoe dat gebeurt, is nog niet bekend.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.