Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 1 mei 2010

Het heeft onze majesteit behaagd....

Bij de lintjesregen dit jaar zaten 6 inwoners van Borsele, vijf mannenen één vrouw. Dat is er één meer dan in 2009, toen vijf inwoners uit de gemeente Borsele de eer te beurt was gevallen. In totaal werden dit jaar 110 zeeuwen onderscheiden.

Koninklijke onderscheidingenWe zetten ze hier ook in het zonnetje:

 • Mevrouw S.C. de Wilde-Verhorst, ’s-Gravenpolder, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
  Verdienste: Lid van het schoolbestuur van de Christelijke basisschool in Hoornaar. Bezoekster van zieken en ouderen, tevens leidinggevende van jeugdvereniging en lid van de Zendingscommissie van de Gereformeerde Kerk in Noordeloos, Hoornaar en Hoog-Blokland en Assen. Ouderling van de Gereformeerde Kerk in ’s-Gravenpolder. Vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk in ’s-Gravenpolder. Lid van de cliëntenraad van het GORS/Stichting Philiadelphia-tehuizen in Zeeland.
 • De heer W. de Wilde, ’s-Gravenpolder, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
  Verdienste: Lid van de ledenraad van de Vogelbescherming Nederland. Lid van de Gereformeerde Kerk in ’s-Gravenpolder, cq PKN-gemeente in ’s-Gravenpolder en Baarland. Bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse natuurhistorische Vereniging en Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Voorzitter Milieu-educatiecentrum “De Bevelanden”. Vogelwaarnemer en excursieleider. Adviseur voor de Vereniging Natuurpunt. Secretaris van de Vereniging voor Natuurmonumenten, Districtscommissie Zeeland. Lid van de WMO-raad in de gemeente Borsele. Lid werkgroep Roofvogels Zeeland.
 • De heer P. de Winter, ’s-Heerenhoek, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Verdienste: Bestuurslid bij v.v. De Patrijzen in ’s-Heerenhoek (vanaf 1969 secretaris en vanaf 2008 tweede secretaris).
 • De heer P.B.J. van den Dries, Heinkenszand, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Verdienste: Raadslid van de gemeente Borsele.
 • De heer P. Janse, Heinkenszand, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Verdienste: Vrijwilliger bij dorpshuis De Jeugdhoeve in ’s-Heerenhoek. Bestuurslid van dorpshuis De Jeugdhoeve in ’s-Heerenhoek.
 • De heer A.M. Knuit, ’s-Heerenhoek, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Verdienste: Vrijwilliger bij dorpshuis De Jeugdhoeve. Mede-initiatiefnemer van carnavalsstichting De Koenkelpot in ’s-Heerenhoek. Lid en EHBO’er van de EHBO-vereniging in ’s-Heerenhoek van 1975 tot heden. Voorzitter van het Oranjecomité van 1978 tot 1987. Bestuurslid van Tennisvereniging ’s-Heerenhoek. Bestuurslid/penningmeester buurtvereniging Rond de Markt. Bestuurslid van dorpshuis De Jeugdhoeve.

Alle gedecoreerden uit de gemeente Borsele sinds 20 maart 1999

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.