Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 14 april 2010

Lokale Partij Borsele: jop 'smerig zicht'

Wethouder Marga VermueDe Lokale Partij Borsele (LPB) wil van wethouder Marga Vermue opheldering over de gevolgde procedure voor een jongerenontmoetingsplaats (jop) op de Zuidzaksedijk bij Heinkenszand.
De eind vorig jaar geplaatste jop op de beschermde bloemdijk zorgde de voorbije maanden nogal voor beroering. De dorpsraad in Nisse en Stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland ageerden tegen de locatie. Als compromis spraken de dorpsraad en Vermue af dat de als jop ingerichte zeecontainers met groen aan het zicht worden onttrokken.

De jop aan de rand van het dorp wordt gedoogd, vooral om overlast in de kern voor te zijn. Kooiker denkt dat de ontmoetingsplek in strijd is met het bestemmingsplan Borsels Buiten. "We zijn in onze gemeente nu zó alert op illegale bijbouwsels. En dan zouden we deze plek zo bejubelen... Als je aan je eigen huis iets wilt veranderen, moet je aan allerlei regels voldoen. Oké, er is een compromis. Maar ik hoor toch veel mensen zeggen dat ze zich aan de containers op de dijk storen. Dat kan ik mij voorstellen, want het is een smerig zicht."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.