Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 7 april 2010

Supermarkt Ovezande wil verkassen

Supermarkt moet verhuizenEen verhuizing van supermarkt Attent in Ovezande is noodzakelijk om de voorziening op de lange termijn in stand te houden. Dat vindt Piet Baaijens, de eigenaar van de enige supermarkt in het dorp.

Hij is met woningbouwcorporatie R&B Wonen in gesprek over nieuwbouw, het liefst op de plek waar nu de school nog staat. "Ik zing het op de huidige plek nog wel uit tot mijn vut (Baaijens is nu 53, red), maar voor de lange duur moet er echt iets gebeuren", zegt hij.

Zijn huidige huuronderkomen aan de Hoofdstraat is verouderd. Baaijens: "Een eventuele nieuwe ondernemer moet je iets anders bieden, want dit oude pand heeft echt geen toekomst meer. Blijft de supermarkt hier zitten, dan vrees ik dat deze voorziening straks voor het dorp verloren gaat. Ik vind het daarom jammer dat mijn idee niet in het masterplan voor Ovezande is meegenomen."

In dat miljoenenplan zijn wel de renovatie van het dorpshuis (inclusief jongerencentrum), een nieuwe basisschool en een woonzorgcentrum opgenomen. Het Borselse college van B&W heeft Baaijens' opvatting overigens niet naar de prullenbak verwezen. Het onderzoekt de mogelijkheden voor de supermarkt in het dorp en gaat met R&B Wonen in gesprek over participatie in dit project.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.