Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 23 maart 2010

Sportcomplex Ovezande toch nog na zomervakantie klaar

OvezandeLeden van de tennisclub en voetbalvereniging in Ovezande kunnen opgelucht ademhalen.
Na de zomervakantie kunnen zij terecht op een nieuw sportcomplex.

De Raad van State wees begin deze week een verzoek om een voorlopige voorziening van een omwonende af. Volgens de omwonende huizen en jagen vleermuizen in een windsingel. De gemeente Borsele beloofde een windsingel (bomen en struiken die de wind tegenhouden) nog niet te kappen totdat de bodemprocedure is afgerond. Ook wordt tot die tijd nog niet gestart met de bouw van vijftien woningen.

"Deze toezeggingen hebben geen gevolgen voor de aanleg van het sportcomplex. We waren al begonnen met de aanleg van de sportvelden en maandag is ook met de bouw van het sportgebouw gestart", aldus wethouder Marga Vermue.

Het sportcomplex bestaat uit een speel- en trainingsveld voor voetbalclub Volharding en drie tennisbanen en een oefenkooi voor de tennisvereniging. De twee clubs delen een kantine, kleedruimtes, bestuurskamer, parking en bergruimtes. De tennissers kunnen op 1 april al hun eerste balletje slaan, de voetballers kunnen er vanaf het volgende seizoen (augustus-september) aan de slag.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.