Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 23 februari 2010

'Sprinter of bus inzetten voor leerlingenvervoer'

De Borselse sprinter voor leerlingenvervoerDe gemeente Borsele en Werkgroep Basisschool Ellewoutsdijk onderzoeken of de Borselse Sprinter kan worden ingezet om leerlingen van De Linden uit naar een school in een naburig dorp te vervoeren.

Borsele schafte de Sprinter (een busje) vorig jaar aan om oudere, niet mobiele mensen te vervoeren. Maar volgens de wethouders Jan Zandee en Marga Vermue is de Sprinter nog elke ochtend beschikbaar. "Die zouden we, met hulp van vrijwillige chauffeurs, kunnen inzetten om de kinderen naar een andere school te vervoeren. Die mogelijkheid wordt onderzocht, net zoals we in gesprek gaan met vervoersmaatschappij Connexxion om de uursdienst van en naar Ellewoutsdijk aan te passen op de schooltijden", aldus Vermue.

Ook een model zoals in de gemeente Sluis, taxivervoer van kinderen uit Sint-Kruis naar de scholen in Aardenburg op kosten van de gemeente, wordt bestudeerd. De Linden sluit na de zomervakantie, omdat het te weinig leerlingen heeft.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.