Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 23 februari 2010

Dorpsstemwijzer voor 's-Heer Abtskerke

De inwoners van 's-Heer Abtskerke kunnen vanaf woensdag hun politieke voorkeur bepalen met behulp van een dorpsstemwijzer.

Het idee voor de stemhulp is afkomstig van dorpsraadsecretaris Jaap Geertse. De stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen is volledig toegesneden op zaken en problemen, die in het dorp leven. Inwoners van het dorp konden vragen voorleggen aan de politieke partijen in de gemeente Borsele. "Daarop hebben alle partijen, behalve D66, antwoorden gegeven", aldus dorpsraadvoorzitter Kees van der Maas.

De vragen handelden onder meer over woningbouw, groenvoorzieningen, verkeer in het dorp, behoud van de school, het dorpshuis en nieuw beleid voor de kleine kernen. De partijen konden alleen met 'ja' of 'nee' antwoorden. Tot slot van de vragenlijst werd de partijen de hamvraag voorgelegd: houdt u zich in de gemeenteraad aan alle gegeven antwoorden? Ja, luidde als vanzelfsprekend vijf keer het antwoord.

Vandaag wordt het overzicht met de antwoorden huis-aan-huis rondgebracht in het dorp.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.