Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 23 februari 2010

Verregaande samenwerking Bevelandse gemeenten

De 5 burgemeesters kwamen samen in KapelleDe vijf Bevelandse gemeenten hebben afgesproken dat ze meer gaan samenwerken. Kapelle, Goes, Noord-Beveland, Reimerswaal en Borsele slaan de handen ineen op het gebied van ICT, personeel en organisatie, brandweer, inkoop, handhaving, belasting, milieu en sociale zaken.

De samenwerking lijkt mede ingegeven door de bezuinigen, die door Den Haag worden opgelegd. De gemeenten willen dat de afspraken, die dinsdag werden bekrachtigd met een intentieverklaring in het gemeentehuis van Kapelle, medio 2010 in gang worden gezet. Benadrukt wordt dat het geen opmaat is naar een fusie tussen de Bevelandse gemeenten.

Burgemeester Siebe Kramer van Kapelle, de gemeente die het secretariaat zal voeren, laat weten dat de ruimtelijke ontwikkeling nadrukkelijk is uitgezonderd.

Tien jaar geleden gingen Kapelle, Goes en Borsele al een regionale verbintenis aan op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling om te voorkomen dat de gemeenten met boerderettes en bedrijfsloodsen aan elkaar vastgebouwd zouden raken. Van die goede bedoelingen is weinig terecht gekomen. Van verschillende kanten wordt regelmatig gemopperd als er weer een nieuwe woonwijk in een buurgemeente verrijst of als de samenleving op zoek is naar een alternatieve vestigingsplaats voor een te verplaatsen industrie.

Flmpje

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.