Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 15 februari 2010

Scheldeoord zoekt oplossing voor migranten

Arbeidsmigranten op camping ScheldoordEigenaar Robbert Northolt van camping Scheldeoord in Baarland wil een permanente oplossing om vermenging van zijn campinggasten en arbeidsmigranten te voorkomen. De arbeidsmigranten huizen nu veelal in huisjes op het bungalowpark naast de camping, maar de toestroom is de voorbije jaren zo toegenomen dat een overloop naar het campingterrein niet altijd is tegen te houden, zegt Northolt. "Er is wildgroei ontstaan.
Het begon met een bevriende boer, die vroeg of wij een paar seizoensarbeiders konden huisvesten. Maar van lieverlee groeide het uit tot zo'n honderdvijftig buitenlandse werknemers, die op Scheldeoord bivakkeren", aldus Northolt.

Hij bezit op het bungalowgedeelte tien van de bijna honderd huisjes. Northolt: "Daarin zitten arbeidsmigranten. Maar ook een aantal particuliere huisjes wordt verhuurd aan buitenlandse werknemers. In dat laatste geval is het voor de gemeente lastig om bij overlast de verantwoordelijke aan te spreken. Daarom kijken we samen hoe we dat kunnen oplossen." Daarbij is nieuwbouw een serieuze optie. Ook het opwaarderen van de huidige bungalows uit de jaren zeventig wordt bestudeerd. Northolt heeft nog geen termijn voor de uitvoering in gedachten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.