Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 9 februari 2010

Omwonenden brede school boos

Protest tegen Brede school OvezandeEen aantal omwonenden van de toekomstige brede school in Ovezande stapt desnoods naar de Raad van State om de nieuwbouw te voorkomen.
Negen omwonenden van het toekomstige complex op de hoek van de Mr.Dr. Messtraat en Oud Ovezandseweg trokken vorige maand bij de gemeente Borsele aan de bel, nog voordat er officieel bezwaar kan worden gemaakt tegen een nodige wijziging van het bestemmingsplan.

De groep ging vorige week op bezoek bij een aantal ambtenaren om hun vrees voor onder meer verkeersoverlast, geluidsoverlast en belemmering van het uitzicht toe te lichten. "We kwamen onthutst weer buiten. Er werd ons verteld dat het masterplan voor Ovezande, waarin de bouw van de brede school is opgenomen, al in 2006 is vastgesteld en er geen verandering mogelijk was. Terwijl ons eerder altijd is gezegd dat er nog niets vast stond. We zijn dus voorgelogen", zegt omwonende Rob Leijen. Hij laat het er niet bij zitten. "Ik heb er geen problemen mee als ik van de nieuwe situatie slechter word, maar het dorp er op vooruitgaat. Maar al onze bedenkingen werden meteen ter zijde geschoven. Wij procederen nu zeker door tot de Raad van State."

Wethouder Marga Vermue vindt het jammer dat de groep niet eerder op openbare bijeenkomsten over de plannen voor Ovezande bedenkingen heeft geuit. De twee alternatieven die de groep aandraagt (Plataanweg en bij de sportvelden), worden niet meer bekeken. "De locatie is na veel overleg vastgelegd. Maar tegen de bestemmingsplanwijziging kan straks echt nog bezwaar worden gemaakt. Overigens is er ook een tegenbeweging, die de bouw van de school toejuicht."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.