Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 3 februari 2010

Politici zijn fel tegen herindelen

Ondernemers Vereniging BorseleEen gemeentelijke herindeling is voor de Borselse politieke partijen absoluut onbespreekbaar. Alleen nieuwkomer D'66 zet de deur op een kier.

Dat bleek uit een voorproefje op de digitale stemwijzer (www.eerstehulpbijstemmen.nl), die de PZC binnenkort lanceert. De zes deelnemers aan het verkiezingsdebat van de Ondernemers Vereniging Borsele kregen met 'een gemeentelijke herindeling moet bespreekbaar zijn' één van de tien stellingen uit de stemwijzer voorgelegd.

"Wij zijn faliekant tegen een herindeling, het werkt voor de burgers alleen maar drempelverhogend", stelde Marga Vermue van het CDA resoluut. Kees Weststrate van de SGP/Christenunie reageerde ook al fel. "Met een herindeling schieten we helemaal niets op." Ook de Lokale Partij Borsele zweert bij de huidige indeling van gemeenten op de Bevelanden. " Schaalvergroting levert lang niet altijd goede dingen op, maar ik ben wel voor strategische allianties met buurgemeenten." Net als de PvdA, VVD, SGP/Christenunie, CDA doelde hij daarmee op samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld belastingen. Ronald van den Vijver van D'66 is ook voor samenwerking, maar wil gesprekken over een herindeling ook niet uit de weg gaan.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.