Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 27 januari 2010

Prijzen voor Eerste Hulp bij Eigen Huis en een mobiel verkeerslicht

Mobiel verkeerslichtJonge huizenkopers in de gemeente Borsele kunnen binnenkort gebruikmaken van Eerste Hulp bij Eigen Huis: een adviesorgaan, waarin onder andere vrijwilligers met een verleden in de bouwwereld en woonconsulenten zitting nemen.
Uit de inwonersraadpleging Borsels Peil bleek dat veel jongeren met vragen kampen over bijvoorbeeld verbouwingen en regelgeving. Het Rabo Stimuleringsfonds beloont het idee voor hulp bij de aankoop van een huis met vierduizend euro. De gemeente Borsele probeert via het Vrijwilligershuis in 's-Gravenpolder en in samenspraak met R&B Wonen geschikte mensen te vinden.

In De Stenge in Heinkenszand werden deze week conclusies getrokken uit drie avonden, waarop inwoners suggesties konden doen over thema's als leefbaarheid, dorpsvernieuwing en welzijn.

Een idee voor een mobiel verkeerslicht in de gemeente Borsele wordt beloond met duizend euro uit het stimuleringsfonds. Het licht kan worden ingezet op plaatsen waar vaak te hard wordt gereden. Als een automobilist met te hoge snelheid nadert, springt het licht automatisch op rood.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.