Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 23 januari 2010

Lammetjesdagen gaan niet door

Zeeuwse Schaapskudde schrapt noodgedwongen lammetjesdagenDe lammetjesdagen die vanaf aankomend weekeinde gehouden zouden worden in de Schaapskooi tussen Heinkenszand en Nisse, gaan niet door.
Wegens de dreiging van Q-koorts heeft de overheid besloten dat alle schapen- en geitenhoudende bedrijven hun terreinen niet langer mogen openstellen voor het publiek, meldt het bestuur op de website. Alle activiteiten van de Schaapskooi zijn door de maatregel tot nader order opgeschort.

Voorzitter Jaap Gelok van de schaapskudde spreekt vrijdag van een 'nare situatie'. "Het komt als een donderslag bij heldere hemel. Naar aanleiding van berichten in de media heb ik gisteravond nog contact gehad met de GGD, want we wilden duidelijkheid. Toen werd al gezegd dat het RIVM vrijdag de maatregel zou afkondigen. Het is erg vervelend om op het laatste moment een activiteit te moeten cancellen waar veel mensen en dan met name kinderen naar uitkijken, maar we moeten dit uit voorzorg doen." Volgens Gelok is het niet doorgaan van de lammetjesdagen wel een financiële strop voor de schaapskudde.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.