Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 8 januari 2010

Akkerwinde is eerste gecertificeerde zorgboerderij

HKZ certificaatDe Akkerwinde in Nisse heeft als eerste zorgboerderij in Nederland het HKZ-opstapcerticifaat zorgboerderijen behaald. Het certificaat wordt woensdag 13 januari uitgereikt aan bestuurslid Marjo Boonman.

Medewerkers van stichting De Akkerwinde bieden sinds 1999 zorg en begeleiding op de boerderij van de familie Boonman in Nisse. Sinds die tijd is de kwaliteit van zorg altijd een belangrijk aandachtspunt geweest. In 2006 kreeg De Akkerwinde als één van de eerste zorgboerderijen in Zeeland al het Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen van het landelijk Steunpunt voor Landbouw en Zorg ontvangen. Het systeem was aanleiding om een opstapcertificatieschema zorgboerderijen te ontwikkelen om het 'kwaliteitsdenken' in de sector te bevorderen.

Het certificaat is een bewijs dat de zorgboerderij in kwestie doelgericht en systematisch werkt aan voortdurende verbetering van de zorg.

Bij HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector)-certificering worden de vooraf vastgestelde normen getoetst door een externe organisatie.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.