Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 6 januari 2010

Wijk Nieuwdorp stap dichterbij

Boot en ButeijnDe onderhandelingen over een vertrek van transportbedrijf Boot en Buteijn uit Nieuwdorp zitten in de eindfase.
De gemeente Borsele is 'voorzichtig optimistisch gestemd' dat de bouw van een nieuwe woonwijk op het bedrijfsterrein aan de oostkant van het dorp na jaren van onderzoek definitief wordt.

Directeur Jasper de Boot laat weten nog altijd bereid te zijn te verkassen, maar hij gaat niet over een nacht ijs. "We zijn echt aan het einde van het traject, er zijn nog een paar zaken die deze weken moeten worden uitgezocht. De bereidheid is er, maar wel met voorzichtigheid. Er moeten nog wat berekeningen worden gedaan, want het laatste dat ik wil is met hoge kosten zitten", aldus De Boot.

Veel inwoners van Nieuwdorp zijn al tijden ongeduldig. Zij zien de bouw van zo'n zestig woningen (inclusief 23 zorgappartementen) nog liever vandaag dan morgen aanvangen. Woningcorporatie R&B Wonen is als ontwikkelaar betrokken bij de bouw van rijtjeswoningen, vrijstaande huizen en twee-onder-één-kappers. Boot & Buteijn en de gemeente hebben volgende week donderdag een overleg met elkaar.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.