Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 31 december 2009

Lintje voor damduizendpoot Izaäk op 't Hof

Koninklijke onderscheidingenIzaäk op 't Hof (76) is woensdag in dorpshuis Ons Dorpsleven in 's-Gravenpolder benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse damtoernooi van damvereniging PWG, waar afscheid van hem werd genomen. Vanwege zijn gezondheid is Op 't Hof per 1 april afgetreden als voorzitter van de vereniging. Omdat hij een Goesenaar is, werden de versierselen hem opgesteld door de Goese burgemeester Dick van der Zaag. Op 't Hof kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege de vele jaren die hij als vrijwilliger actief is geweest voor damvereniging PGW, de Provinciale Zeeuwse Dambond en de Koninklijke Nederlandse dambond. Op 't Hof werd door het bestuur geroemd als 'monument en duizendpoot', die met name voor de jeugd veel heeft betekend en betekent. Behalve voor de damverenigingen was Op 't Hof actief in de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk in 's-Gravenpolder en was hij penningmeester en secretaris van het dorpshuis in 's-Gravenpolder.

Alle geridderden sinds 1999.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.