Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 16 december 2009

Provincie vermaant Borsele

wethouder Mart de BruijneDe gemeente Borsele mag zich de komende tijd in extra aandacht van de provincie verheugen. De aanleiding zijn de zorgen op de provinciale griffie over de gemeentelijke begroting.

Die zorgen konden weliswaar goeddeels worden weggenomen, maar niettemin zal de provincie van financiële beleid van de gemeente Borsele, zoals gedeputeerde George van Heukelom (SGP, bestuurlijke organisatie) het zegt, 'wel goed volgen'.

De Borselse begroting veroorzaakte aanvankelijk enig wenkbrauwgefrons in het provinciehuis. Van Heukelom: "De cijfers klopten, maar er was, zoals dat heet, geen materieel evenwicht. Dat betekent dat tegenover uitgaven die elk jaar terugkomen, inkomsten stonden waarvan je niet elk jaar verzekerd bent. Dan heb je geen reëel sluitende begroting."

Volgens Van Heukelom is het herstelplan dat het college van burgemeester en wethouders in samenspraak met de gemeenteraad heeft gemaakt 'alleszins aanvaardbaar'.

De Borselse wethouder van financiën Mart de Bruijne (VVD) onderstreept dat de gemeente bezig is met een plan van aanpak. "We willen in onze meerjarenbegroting 198.000 euro bezuinigen. Daarvan hebben we samen met de raad al 130.000 euro gevonden."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.