Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 9 december 2009

Geen obstakel meer voor ontwikkeling EmTé-terrein

R & B wonenDe stichting R&B Wonen en De Visser Optiek uit Heinkenszand hebben een overeenkomst getekend die het mogelijk maakt het terrein waar vroeger de EmTé-supermarkt stond, te ontwikkelen voor onder meer woningbouw.
R&B Wonen heeft mooie plannen voor het parkeerterrein en de winkel, maar de zaak van De Visser Optiek aan de Dorpsstraat staat daarvoor in de weg. R&B Wonen belooft voor De Visser Optiek een plaats in te ruimen in het nieuwe plan en zal ook tijdens de bouw zorgen voor vervangende winkelruimte elders in Heinkenszand.

Momenteel schildert beeldend kunstenares Marlou Pluymaekers uit Kapelle een hedendaagse kerststal in de etalage van haar atelier in de voormalige EM-TÉ in Heinkenszand.
De schildering wordt een combinatie van het klassieke kerstverhaal én actualiteiten, bijvoorbeeld ontpoldering, en moet over twee weken af zijn. Voorbijgangers kunnen het schilderproces volgen, maar ze kunnen ook binnenlopen voor een praatje of een kopje koffie. "December is een hectische maand. Ik wil mensen een rustpunt en de mogelijkheid tot ontmoeting bieden." Pluymaekers heeft geen last van 'pottenkijkers'. "Ik haal soms inspiratie uit gesprekken." De kerststal is de hele maand december te zien.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.