Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 28 november 2009

Borselse Sprinter gaat volgende maand rijden

Vanaf 15 december wordt de Sprinter ingezetDe speciale bus die de gemeente Borsele heeft aangeschaft om oudere en mindervalide inwoners naar activiteiten te brengen, zal 15 december zijn eerste rit maken. Woensdag 2 december wordt de 'Borselse Sprinter' feestelijk 'opgeleverd' bij het VrijwilligersHuis in 's-Gravenpolder.
Voor de bus is een stichtingsbestuur opgericht, dat het voertuig in bruikleen krijgt van de gemeente.

Borsele kenmerkt zich, als plattelandsgemeente, door een grote oppervlakte. Daardoor is openbaar vervoer vaak een probleem. Het doel van de bus is om mensen te vervoeren naar activiteiten te vervoeren die in en buiten Borsele worden georganiseerd door onder meer het Steunpunt voor Vrijwilligers en Mantelzorg. Door een mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan die activiteiten, zo is de achterliggende gedachte, kunnen mensen met elkaar in contact worden gebracht en eenzaamheid worden aangepakt.

De Sprinter wordt woensdag officieel overgedragen aan het stichtingsbestuur en wethouder Marga Vermue. Voor meer informatie en opgave voor de ritten kunnen inwoners terecht bij het Steunpunt in 's-Gravenpolder, 0113-316157.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.