Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 28 november 2009

Strandje bij Baarland kan veel goedkoper worden opgehoogd

Camping Scheldeoord profiteert van deze extra recreatiemogelijkheid voor de gastenDe opknapbeurt van het strandje bij Baarland is een stuk dichterbij.
Het blijkt niet direct nodig dat de achtergelegen dijk wordt versterkt en dat scheelt de gemeente Borsele en camping Scheldeoord een hoop geld.

Borsele heeft al langer plannen om het in 2006 aangelegde strandje opnieuw te laten opspuiten. Waterschap Zeeuwse Eilanden eiste echter dat de gemeente dan ook zou betalen voor de versterking dijk, omdat die door opstuivend zand wordt aangetast. Dat zou de gemeente alleen al 105.000 euro kosten. Dat ging een raadsmeerderheid te ver en daarom trokken B en W het voorstel in mei in. Het waterschap bleek echter bereid om te onderzoeken of de versterking echt nodig is en dat blijkt niet het geval, aldus wethouder Marga Vermue. "Althans, niet direct. Het waterschap wil de komende drie jaar een proef doen met stuifschermen en daarna een definitief besluit nemen." Vermue is blij met de uitkomst. "Het gaat ons nu 23.000 euro kosten."

Het plan is om het strandje in het voorjaar op te hogen. Een Belgische baggeraar is bereid om het zand gratis te leveren. Vooral camping Scheldeoord profiteert van deze extra recreatiemogelijkheid voor de gasten.

De raad behandelt het nieuwe collegevoorstel in februari. Vermue: "Ik hoop dat de raad akkoord gaat, want het strand voorziet in een behoefte. "

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.