Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 24 november 2009

Nieuwe regels voor gebied Stelleplas

Nieuw bestemmingsplan voor StelleplasGebruikers van recreatiegebied Stelleplas bij Heinkenszand weten straks precies waar ze aan toe zijn.

Borsele heeft, na bijna 35 jaar, een nieuw bestemmingsplan voor het park gemaakt. Het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan 'Recreatiepark Stelleplas 2010', dat vanaf vandaag ter inzage ligt, omvat regels voor het gebruik en de bebouwing. Borsele heeft feitelijk decennialang niet naar Stelleplas omgekeken, waardoor er in de loop der tijd allerlei illegale bouwwerken zijn verrezen. Handhaven was echter lastig op basis van het oude plan. Daar komt nu dus verandering in.

"In het nieuwe bestemmingsplan zijn een aantal belangrijke dingen geregeld, zoals het aantal vierkante meters dat per perceel bebouwd mag worden en de afstand die er tussen chalets of caravans moet zijn. Dat laatste is vooral van belang voor de brandveiligheid", zegt de Borselse wethouder Marga Vermue.

Volgens haar geven de nieuwe regels rechtszekerheid voor mensen die plannen hebben op het recreatiepark, maar het betekent echter niet dat alles nu in kannen en kruiken is. "Wat we nog moeten uitzoeken, is hoe we omgaan met bestaande situaties, dus de illegale bebouwing die nooit is vergund. Dat is lastig en daar zullen we de jurisprudentie op moeten naslaan. Hoever in de tijd mag je teruggaan? Moet je bijvoorbeeld nog optreden tegen iemand die dertig jaar geleden een fietsenhokje nasst zijn caravan heeft gebouwd? Ik denk het niet."

Het bestemmingsplan is van toepassing op het hele gebied; de camping, de recreatiewoningenterreinen Hof van Zeeland en Geertruidahof, de brasserie, het zwembad, de woning Boerendijk 6, de waterpartij Stelleplas en de Stelledijk. Uitgangspunt is behoud van de recreatieve functie. De Vereniging van Eigenaren is eerder al ingelicht over de nieuwe regels.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf vandaag en tot en met 4 januari ter inzage op het gemeentehuis in Heinkenszand. Ook is het digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.