Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 21 november 2009

Nieuwdorp grijpt naast Dorpsvernieuwingsprijs

Landelijke Vereniging voor Kleine KernenNieuwdorp heeft zaterdagmiddag in het Elsendorp naast de prestigieuze Dorpsvernieuwingsprijs gegrepen.
De Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen reikt de prijs eens in de twee jaar uit aan een dorp dat op een innovatieve, enthousiaste en duurzame manier werkt aan versterking van de sociale samenhang van het dorp. Naast Nieuwdorp deden Esbeek, Kootwijkerbroek, Meddo, Poppenwier, Spoordonk, Wijk aan Zee en Zuidermeer een gooi naar de prijs. Wijk aan Zee werd door de jury als winnaar gekozen. "Eerlijk gezegd zijn we blij dat we niet hebben gewonnen", reageerde secretaris Hans van Dam van de dorpsraad in Nieuwdorp. "Bij winst was er zoveel op ons afgekomen, dat zou de rol van onze dorpsraad overstijgen." De winnaar mag naar Zuid-Tirol om daar mee te doen aan de Europese variant van de Dorpsvernieuwingsprijs.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.