Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 18 november 2009

Deels zestig kilometer op Drieweg

Gedeeltelijk zestig kilometer op Drieweg Na de aanleg van een fietspad langs de N665 van Nisse richting 's-Gravenpolder wordt op de Drieweg gedeeltelijk een maximumsnelheid van zestig kilometer ingevoerd.
Op de weg mag grotendeels tachtig worden gereden, behalve vanaf de kruising Zuidweg-Drieweg tot de bebouwde kom van Nisse. De provincie Zeeland probeert zo zorgen van de dorpsraad over overlast en verkeersveiligheid weg te nemen. De dorpsraad vroeg om een maximumsnelheid van vijftig kilometer, maar wettelijke voorschriften staan dat niet toe.

Aan het verzoek van de dorpsraad om een rotonde op de kruising Gerbernesseweg-Drieweg kan niet worden voldaan. Er is namelijk niet genoeg ruimte voor zo'n verkeersplein. Op de kruising Zuidweg-Drieweg wordt een rood plateau met een licht hoogteverschil aangebracht. Dat moet de attentie van automobilisten verhogen. Het plateau mag niet te hoog zijn in verband met trillingshinder voor nabijgelegen woningen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.