Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 9 november 2009

Raad Borsele draait lastenverhoging terug

Korting afvalstoffenheffing blijftDe inwoners van de gemeente Borsele behouden een korting van 72 euro op de afvalstoffenheffing. De gemeenteraad schoot tijdens de behandeling van de begroting voor 2010 een lastenverhoging met zestien procent resoluut af.

Door met geld uit verschillende potjes te schuiven, kan de verhoging van de lokale lastendruk worden beperkt tot 2,3 procent. Wethouder Mart de Bruijne (financiën) kon niet anders dan zich neerleggen bij de brede steun voor het amendement van de collegepartijen, al uitte hij nog wel wat bedenkingen. " Dit amendement gaat uit van een oplossing voor de korte termijn. Het college ging uit van de lange termijn, want er is in financieel opzicht onweer op komst." Ook een amendement van de SGP/Christenunie kreeg voldoende steun. Zij stelde voor om na het afronden van de voorbereiding van de verbouwing van het gemeentehuis in Heinkenszand, een jaarlijks bedrag als 'gewenning' op de begroting flink terug te schroeven. Zolang niet duidelijk is wanneer de verbouwing begint, hoeft daar nog geen groot bedrag voor te worden gereserveerd.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.