Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 9 november 2009

Raad vreest uitstel dubbele Sloeweg

Roel BoekholtIn de gemeenteraad van Borsele beginnen ernstige twijfels te rijzen over de streefdatum voor de verdubbeling van de Sloeweg.
Na enkele keren uitstel zou de verdubbeling van het traject tussen de Westerscheldetunnel en de rijksweg A58 in 2013 moeten worden gerealiseerd.

Bezorgde vragen van VVD-raadslid Roel Boekholt in de gemeenteraad, leverden zorgwekkende antwoorden van wethouder Marga Vermue op. Zij wijt de oorverdovende stilte rond het project aan het feit dat de provincie pas wil beginnen met grondaankopen als alle bestemmingsplanprocedures zijn afgerond. Die procedures lopen langer aan dan aanvankelijk gedacht was, omdat de provincie er betrekkelijk laat achter is gekomen dat ook de aanpassing van de afrit van de A58 bij 's-Heer Arendskerke een heleboel tijd zal vergen. Eén probleem is daar in ieder geval opgelost: de bewoners van de boerderij die middenin die nieuwe afrit komt te liggen, een Rijksmonument, hebben aangegeven te willen verhuizen. Bezwaren uit die hoek zullen derhalve achterwege blijven, zodat daar de ruimtelijke procedures vlotter kunnen verlopen.

De oplossing voor de boerderij is er gekomen omdat de provincie heeft aangegeven de boerderij wel te willen kopen. Of er dan geen nieuw probleem ontstaat: een monumentale boerderij die midden tussen de verkeersstromen staat te verpauperen, is de vraag. Gedeputeerde Toine Poppelaars ziet het helemaal niet zo somber in. "Ik denk dat je zo'n object gewoon aan een ander kunt verkopen. Er zijn misschien best mensen die op die plaats, in een mooi huis, willen wonen. Ik denk ook aan een bedrijf, bijvoorbeeld. Het ligt natuurlijk ook aan de prijs. Nee hoor, ik heb er alle vertrouwen in."

Heeft de gedeputeerde het dan ook over de streefdatum van 2013? "Jazeker, het is nog maar 2009. Dat we de ruimtelijke procedures af willen wachten voordat we grond kopen, klopt. Maar het wil niet zeggen dat er niet al lang gesprekken gaande zijn met verschillende grondeigenaren. Die Sloeweg is echt in 2013 verdubbeld."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.