Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 30 oktober 2009

Tunneltarief minder snel omhoog

Tunneltarief minder snel omhoogDe tarieven van de Westerscheldetunnel gaan minder snel omhoog dan verwacht.
Gedeputeerde Toine Poppelaars denkt dat dankzij de huidige inflatie, volstaan kan worden met een jaarlijkse stijging van twee procent in plaats van de geplande drie procent. Het betekent dat het toltarief, nu nog 4,70 euro per passage, met tien eurocent omhoog gaat in plaats van de voorgenomen vijftien cent. Vanaf 2011 krijgen veelgebruikers van de tunnel korting. Op welke wijze die regeling in de praktijk wordt toegepast, is nog onderwerp van studie. In december wordt het nieuwe tariefstelsel vastgesteld door Provinciale Staten.

De Zeeuws-Vlaamse gemeenten en de provincie praten momenteel ook over gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in Zeeuws-Vlaanderen. Er wordt samen met de vervoersmaatschappijen nog bekeken of dat gratis ook kan gelden voor busreizen via de Westerscheldetunnel. Tijdens een bijeenkomst van het actiecomité Tunneltol-vrij in Sas van Gent werd Poppelaars, verkeerswethouder Co van Schaik en SP-Tweede Kamerlid Emile Roemer nogeens nadrukkelijk voorgehouden dat het absurd is dat Zeeuws-Vlamingen moeten betalen voor een tunnel, die onderdeel vormt van de openbare weg.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.