Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 23 oktober 2009

Vlindertuin wordt Tropical Zoo

Vlindertuin de Berkenhof breidt uitVlindertuin Berkenhof in Kwadendamme ondergaat volgend jaar een metamorfose. De attractie gaat zijn volledige dierentuinvergunning benutten om ook allerlei andere dieren binnen te halen.

Het gaat om reptielen, vogels en insecten zoals toekans, kameleons, leguanen, slangetjes, schildpadden, wandelende takken, spinnen, dwergkaaimannetjes en wellicht zelfs aapjes. De naam Vlindertuin Berkenhof wordt veranderd in Berkenhof's Tropical Zoo. Het familiebedrijf wil op die manier het hele jaar door bezoekers trekken.

Er komt een aparte behuizing voor de vlinders, terwijl de huidige vlinderkas wordt omgebouwd tot kas voor andere exotische dieren. De vlinders blijven de hoofdmoot. Alleen de herkomst wijzigt. Kwamen de meeste vlinders tot nu toe uit Costa Rica, nu is Suriname de belangrijkste leverancier, omdat de aanvoer vanuit dit land beter gegarandeerd kan worden.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.