Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 20 oktober 2009

Borsele kritisch over vergunningen

Centrale milieu- en bouwvergunningenDe gemeente Borsele reageert kritisch op het voorstel om het verlenen van zware milieu- en bouwvergunningen voortaan te laten doen door één Zeeuwse uitvoeringsdienst.
Het Rijk, de provincie en gemeenten willen de kwaliteit van het verlenen van milieu- en bouwvergunningen verbeteren. Daarom hebben zij kwaliteitscriteria opgesteld. In Zeeland moet één dienst voor alle gemeenten zwaardere milieuvergunningen handhaven en verlenen.

Borsele vreest dat de nieuwe opzet tot een behoorlijke kostenverhoging op het gebied van personeelsinzet leidt. Daarnaast zijn de criteria te gedetailleerd en te theoretisch opgesteld, waardoor de beleidsvrijheid van gemeenten wordt beperkt. Borsele vindt dat een gemeente het dichtst bij de burger staat en dus ook het best in staat is klantgericht te werken. De kritiek is gemeld bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.