Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 20 oktober 2009

Borsele haalt de broekriem aan

Gemeente Borsele komt tekortDe gemeente Borsele komt volgend jaar 402.640 euro tekort om de begroting sluitend te krijgen. Tal van bezuinigingen moeten in 2010 het saldo onder de streep uiteindelijk weer op nul krijgen. Voor de daaropvolgende jaren moeten nog aanvullende bezuinigingen worden gezocht.

Zou Borsele op dezelfde voet verdergaan, dan zou de inkomstenderving tot 2013 oplopen tot 1,4 miljoen euro. "We zagen dit aankomen", vertelt wethouder Mart de Bruijne (financiën, VVD). "We wisten al even dat er minder geld van het Rijk zou komen dan verwacht en ook wij voelen in deze economisch zware tijd dat er minder grond wordt verkocht en bouwaanvragen worden gedaan. We ontkomen er dus niet aan om de raad een aantal bezuinigingsvoorstellen te doen."

Zo wil het college van B en W onder meer in totaal voor 115.000 euro besparen op onderhoud van groen en gebouwen, gebruik van lichtmasten en huisvesting van onderwijsinstellingen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.