Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 17 oktober 2009

Lintje voor Lia Sorber-Fonteijn

Lia SorberNormaal gesproken is drie keer hoera roepen niet meer dan een ritueel om één blijde gebeurtenis kracht bij te zetten.

Voor Lia Sorber-Fonteijn uit Driewegen hadden alledrie loftuitingen zaterdagmiddag echter een losse betekenis. Ze was én jarig én ze vierde het 25-jarig jubileum van de Stichting Dansz én ze kreeg in De Stenge in Heinkenszand als klap op de vuurpijl ook nog een koninklijke onderscheiding uit handen van de Borselse burgemeester Jaap Gelok.

Sorber mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. Dat heeft zij onder meer te danken aan haar inzet als balletdocente. Ze droeg bij aan de opleiding van veel jonge dans- en turntalenten, richtte de Stichting Dansz op en was mede-organisator van 600 Jaar Goes. Ook was ze lid van de Culturele Raad in Goes en mede-initiatiefneemster van de eerste opleiding mbo-dans in Zeeland aan het ROC. Nu helpt zij bij de organisatie van het Afrikajaar. Reden voor de Goese burgemeester Dick van der Zaag om ook bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.