Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 10 oktober 2009

Scholen boos over uitstel renovatie

O.B.S. de Reiger HeinkenszandDe basisscholen De Reiger en De Wegwijzer in Heinkenszand zijn boos op de gemeente Borsele.
Die stelt een verbouwing van beide schoolgebouwen uit, terwijl die volgens de schoolbesturen noodzakelijk is.

In een brandbrief aan het Borsele college van B en W spreken de directeuren van Openbaar Borsele, De Reiger en De Wegwijzer en Anko van Hoepen van het College van Bestuur Alpha Scholengroep hun ongenoegen uit. Het college besloot om financiële redenen de verbouwing tot nog onbekende datum uit te stellen. De scholen snappen dat Borsele in economisch zware tijden de broekriem moet aanhalen, maar zijn verbolgen dat er wordt gesneden in lopende projecten. Van Hoepen: "Er zijn beloftes gedaan. De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de buitenkant van onze gebouwen. Daarom vroegen wij anderhalf jaar geleden om vervanging van een aantal geveldelen, kozijnen en ramen. De gemeente stelde toen voor om het veel grootschaliger aan te pakken. Ze wilde onder meer ook de muren verven en portalen aanpassen. Dat vonden wij natuurlijk prima. Maar nu gaat opeens alles niet meer door."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.