Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 10 oktober 2009

Schouderklopjes voor plannen Borsele

's-HeerenhoekHet regende donderdagavond complimentjes en schouderklopjes in raadsboerderij 't Hof Stenevate in Heinkenszand. De lofzang werd tijdens een informatieavond slechts een enkele keer onderbroken door een kritische noot.

Zowel de gemeenteraad als het college van B en W is in zijn nopjes met de realisatie van vijf masterplannen in de gemeente Borsele. In totaal pompte de gemeente een kleine vijftien miljoen euro in de opwaarderingsbeurten voor Heinkenszand, 's-Gravenpolder, Borssele, 's-Heerenhoek en Ovezande. Externe partijen participeerden voor een bijna net zo hoog bedrag mee in de bouw van onder meer zorgwoningen, brede scholen en welzijnscentra. Vier van de vijf plannen zijn voor het grootste gedeelte gerealiseerd. Alleen in Ovezande staat nog het nodige op de rol, zoals de bouw van een brede school.

Zowel PvdA als CDA hamerden er op dat er na deze vijf plannen nog tien dorpen in Borsele hopen op vernieuwing en verbetering van de leefbaarheid.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.