Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 30 september 2009

'Kinderboerderij bij Vijf Gebroeders'

De Vijf GebroedersHet gebied rond de molen De Vijf Gebroeders in Heinkenszand kan een oppepper krijgen door een kinderboerderij, fietsovernachtingshutten of een pannenkoekenhuis. Let wel, dit zijn niet meer dan ideëen van bewoners van het dorp.
23 Belangstellenden bogen zich op verzoek van de dorpsraad in De Stenge over de invulling van het zogenaamde Stationsgebied. Er is al een plan voor een fiets-, wandel- en wellicht ruiterpad langs de lijn, maar het gebied kan nog wel meer impulsen gebruiken. Lastig daarbij is wel dat bodemverontreiniging het gebied parten speelt als het een ander bestemming dan bedrijventerrein krijgt.

Overigens wordt een deel van het terrein vanaf 19 oktober gesaneerd door de Stichting Bodemsanering NS. Loods-eigenaar Ton Poortvliet heeft daarom opdracht gekregen zijn boeltje in te pakken. Zelfstandig chauffeur Harry Delfs mag wel blijven, maar voorziet een probleem. "Het terrein is acht weken niet of nauwelijks toegankelijk, dus moet ik een andere parkeerplek zoeken voor mijn vrachtwagen."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.