Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 26 september 2009

Vluchtelingenwerkers Koninklijk onderscheiden

Koninklijke onderscheidingenBij het zilveren jubileum van Stichting Vluchtelingenwerk in Borsele was er gisteravond bijzonder edelmetaal voor twee leden van het ondersteuningsnetwerk voor vluchtelingen.
Thea van Liere uit Hoedekenskerke werd koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze is al jaren de persoon bij uitstek die asielzoekers en vluchtelingen kunnen aanspreken. Daarnaast zet zij zich in voor kerk, school, sportvereniging en Oranjecomité.

Wim Vogelaar uit 's-Gravenpolder kreeg eveneens de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Vogelaar heeft er altijd naar gestreefd om het vluchtelingenwerk op een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Ook hij is verdienstelijk in de Oranjevereniging, de kerk en de Stichting Behoud Natuur en Landschap. Burgemeester Jaap Gelok van Borsele speldde de ridders voor de vluchtelingen de eretekenen op in 't Hof Stenevate in Heinkenszand.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.